Home Uncategorized Wat heb je nodig om te snorkelen?

Wat heb je nodig om te snorkelen?

2038
0

De zomer komt er aan, en je hoort vaak mensen praten over snorkelen. Maar wat houdt snorkelen precies in en wat heb je er voor nodig?

 Snorkelen

Snorkelen is een watersport. Je zwemt of drijft door het water met je gezicht naar beneden gericht. Op deze manier kan je de prachtige onderwaterwereld aanschouwen. Om deze sport te beoefenen heb je echter wel een paar dingen nodig.

De snorkel

Allereerst de snorkel. De snorkel is een soort van buis waarmee je adem kan halen onder water. Een snorkel is ongeveer 40 centimeter lang en 2 centimeter dik. Vaak wordt een snorkel samen met een duikbril gebruikt. Door de snorkel kan je heerlijk van het beeld genieten zonder dat je elke keer boven moet komen om te ademen.

De duikbril

Ik noemde de duikbril hiervoor ook al kort. Wanneer je het water in wilt gaan, is het handig om naast een snorkel, ook een duikbril te hebben. De duikbril zorgt er voor dat je alles goed kunt zien, zonder last te krijgen van je ogen. Je duikbril hoort goed te zitten en volledig af te sluiten. Op deze manier krijg je geen water in je ogen.

Vinnen

Vinnen zijn optioneel. Je hebt ze niet per sé nodig om te kunnen snorkelen, maar ze zorgen er wel voor dat je je wat sneller in het water kan voortbewegen. Met vinnen zwemmen is natuurlijk even wennen, maar als je het goed onder de knie krijgt. Dienen de vinnen als een soort verlengstuk van je voeten waarmee je nog sneller kan zwemmen. Leuk!

Snorkel kleding

Wanneer je in wat kouder water gaat snorkelen of heel lang in het water wilt blijven. Is het misschien handig om snorkel kleding, oftewel een wetsuit aan te schaffen. Op deze manier krijg je het niet te koud in het water. Wel zo fijn. Maar net als de vinnen, is dit ook optioneel. Waarschijnlijk zul je het niet nodig hebben, omdat de meeste snorkel plekken warmer zijn.

Je hebt dus 2 dingen echt nodig om te gaan snorkelen: een duikbril en een snorkel. Maar mocht je het wat serieuzer willen aanpakken kan je altijd veel andere dingen aanschaffen die de ervaring net wat spannender maken. Mocht je nog een goede snorkel plekken zoeken, zou je eens een kijkje kunnen nemen op snorkelinfo.nl. Hier ga ik zelf vaak heen als ik zelf niet bekend ben in een land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here